Mørk chokolade online - køb i dag - fragt kun 25 kroner

✔ Fragt kun 25 DKK - gratis ved køb over 299 DKK

✔ 1-3 dages levering med Post Danmark/GLS

✔ Stort udvalg af lækre luksus produkter

Mørk chokolade

 
 

Køb mørk chokolade online hos Cakao

Ovenover kan du se vores samlede udvalg af mørk chokolade. Nedenunder kan du sortere på baggrund af kakaoindholdet i den mørke chokolade ved at følge de enkelte links.

60% eller derover >>

70% eller derover >>

80% eller derover >>

Hvis du er på udkig efter mørk chokolade fra en bestemt producent, så kan du med fordel benytte dig af nedenstående oversigt og klikke dig ind på den producent, som du er interesseret i.

Benedict >>

Konnerup & Co. >>

Nicolas Vahé >>

Valrhona >>

AMMA >>

Mørk chokolade er sundt

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi hos Cakao er vild med især mørk chokolade. Smagen er fantastisk, og samtidig er der efterhånden også udbredt enighed om, at det at spise mørk chokolade er udpræget sundt. Det er et relativt højt indhold af flavonoider, der gør, at mørk chokolade er i besiddelse af så mange positive egenskaber, som den er. Mørk chokolade har et højere indhold af flavonoider end både sort og grøn te, som også er kendte for at have et højt indhold af flavonoider. For at illustrere den mørke chokolades positive egenskaber, så er det blevet bevist, at et stykke mørkt chokolade dagligt sænker blodtrykket markant. Indtagelse af mørk chokolade forøger ydermere frigørelsen af endofiner i kroppen, som er med til at reducere følelsen af stres, og generelt øge ens følelse af velvære.

De færreste har ligefrem brug for en undskyldning for at spise et stykke mørk chokolade, men hvis du skulle tilhøre denne minoritet, har vi nedenfor listet 10 grunde til hvorfor du burde spise mørk chokolade hver dag - og gerne flere gange om dagen.

1. Indtagelse af mørk chokolade mindsker risikoen for slagtilfælde

En undersøgelse fra 2011 foretaget af et hold svenske forskere viser, at kvinder, som spiser mere en 45 gram mørk chokolade om ugen har væsentligt mindre risiko for at få et slagtilfælde end kvinder, som blot spiser mindre end 9 gram.

2. Mørk chokolade er godt for hjertet

Et dagligt indtag af mørk chokolade menes at have en gavnlig effekt på ens hjerte, herunder reduktion af blodtryk, lavere kolesterol og reduceret risiko for hjertesygdomme.

3. Mørk chokolade mindsker din sult 

Mørk chokolade har et højt indhold af fiber, hvilket øger din mæthedsfornemmelse betragteligt, og derved får dig til at spise mindre. Mørk chokolade er derfor at foretrække fremfor andre snacks, såfremt man ønsker at bevare ens form.

4. Mørk chokolade kan bekæmpe diabetes

En italiensk undersøgelse foretaget i 2005 viser, at et dagligt indtag af mørk chokolade øger insulinfølsomheden og dermed reducerer risikoen for diabetes.

5. Mørk chokolade beskytter huden mod solens stråler 

Mørk chokolade har et højt indhold af flavonoider, en antioxidant der menes at beskytte huden mod solens farlige UV-stråler. Dette er dog ikke en opfordring til at droppe solcremen til fordel for mørk chokolade.

6. Mørk chokolade kan helbrede hoste

Mørk chokolade har et højt indhold af stoffet theobromine, der menes at reducere aktiviteten i vagusnerven, som er årsag til hoste.

7. Mørk chokolade har en positiv indflydelse på ens humør

Mørk chokolade kan gøre dig glad og generelt øge ens følelse af velvære.

8. Mørk chokolade forbedrer blodomløbet

Kakao, som er hovedingrediensen i mørk chokolade, har en række blodfortyndende egenskaber, som kan medvirke til at forøge ens blodcirkulation betragteligt.

9. Mørk chokolade forbedrer synet

Den mørke chokolades evne til at øge blodomløbet i kroppen menes også at kunne være medvirkende til at boote ens syn, da blodcirkulationen til nethinden øges og dermed booster synet.

10. Mørk chokolade gør dig klogere

Det øgede blodomløb, som et dagligt indtag af mørk chokolade kan lede til,  menes at få folk til at føles sig mere vågne og opmærksomme - og dermed klare sig bedre i tests bestående af forskellige regne- og tælleopgaver.

Nyttige facts om mørk chokolade

Nedenfor har vi samlet nogle af de mest nyttige og interessante facts vedrørende mørk chokolade og dens sundhedsfremmende egenskaber. 

Mørk chokolade online

Kakaobønner er ikke bare kakaobønner

Hovedingrediensen i mørk chokolade er ikke overraskende kakaobønner, som smager vidt forskelligt alt afhængig af hvor i verden de er dyrket.

Kakaotræer kræver meget sol og regn for at kunne fremavle dens kakaobønner, så produktionen af kakaobønner er koncentreret omkring ækvator i både Afrika, Asien, Sydamerika og Caribien. Afrika er samlet set langt den største producent af kakaobønner, med Elfenbenskysten og Ghana som de to største - sammenlagt stod de to lande i 2012 for mere end halvdelen af verdens samlede høst af kakaobønner. Lande såsom Madagascar, Trinidad og Ecuador er tre andre lande, som er vidt berømmet for deres kakaobønner.

Som nævnt tidligere, så afhænger smagen i høj grad af hvor kakaobønnen stammer fra. Kakaobønner fra Madagascar giver for eksempel den mørke chokolade en frugtagtig smag, mens kakaobønner fra Ecuador typisk giver en mørk chokolade, der er mere blomsteragtig i smagen.

Som det kan udledes ved at læse ovenstående, så er mørk chokolade en kompleks størrelse, som bedst kan sammenlignes med vin, da oprindelsen har en kæmpe indflydelse på den smag, som kakaobønnen giver den mørke chokolade. Hos Cakao kan vi kun anbefale at gå på opdagelse i de forskellige nuancer, som mørk chokolade har at byde på. Vi vil med tiden udvide vores sortiment af mørk chokolade, så du kan gå på opdagelse i de fantastiske smagsnuancer, som mørk chokolade har at byde på.

Forskellige typer af chokolade

Overordnet set finder der tre forskellige typer af chokolade - mørk chokolade, som er den vi specialiserer os i, mælkechokolade samt hvid chokolade. Disse tre typer af chokolade adskiller sig overordnet set fra hinanden i kraft af deres indhold af kakao samt kakaosmør. Nedenfor kan du se en oversigt over hvad der definerer de forskellige typer af chokolade. Mørk chokolade skal mindst have et kakaoindhold på 43 procent for at kunne kategoriseres som mørk chokolade, mens mælkechokolade skal have et kakaoindhold på mindst 30 procent for at kunne gå under betegnelsen mælkechokolade. Hvid chokolade indeholder i modsætning til de første to typer af chokolade slet ikke kakao, men består hovedsageligt af kakaosmør og mælkepulver.

Forskellige typer chokoladeVi forhandler følgende brands

Konnerup & Co

Hos Cakao forhandler vi mørk chokolade fra Konnerup & Co., som er et dansk chocolaterie med base i Vester Aaby på Sydfyn. Her har chocolatier Henrik Konnerup udviklet en række lækre chokoladeprodukter, der alle smager, som en lille bid af himlen.

Nicolas Vahé

Hos Cakao forhandler vi også mørk chokolade fra Nicolas Vahé, en fransk kok, chokolatier og konditor, som siden 2005 har stået bag gourmentmærket af samme navn. Hans produkter er alle lavet på de bedste råvarer, hvilket også kommer til udtryk i hans mørke chokolade, som består af kakaobønner fra Madagascar af højeste kvalitet.

Benedict

Hos Cakao forhandler vi som de eneste i Danmark mørk chokolade fra det slovenske chocolaterie Benedict, som igennem 15 år har produceret håndlavede chokoladeprodukter i luksusklassen. Hos Benedict bruger de meget energi på at udvælge de helt rigtige kakaobønner til deres mørke chokolade, hvilket især kommer til udtryk i deres "the Black label collection", som er en samling mørke chokolader, der alle består af kakaobønner, som har sin helt egen særegne smag.

Valrhona

Hos Cakao forhandler vi også mørk chokolade fra Valrhona, et chocolaterie med base i Frankrig, hvorfra du producerer noget af verdens bedste chokolade. Hos Cakao fører vi hele deres mørke Crand Cru serie, som er en samling mørke chokolader af højeste kvalitet, som alle er lavet af de bedste råvarer.

AMMA

Hos Cakao har vi valgt også at inkludere det brasilianske mærke AMMA i vores udvalg af mørk chokolade, da de med deres fokus på bæredygtighed skiller sig ud fra andre producenter af chokolade. AMMA er dybt forankret i den brasilianske regnskov, hvor de både dyrker kakaobønnerne samt producerer den endelige chokolade.

Prisen på mørk chokolade

Som du nok har bemærket, så koster vores mørke chokolade typisk mere end i det lokale supermarked, hvor man ofte kan købe en plade discount chokolade til 10 kroner. I den modsatte ende af prisskalaen finder vi chokolader som AMMA og Valrhona, som typisk koster mellem 40 og 50 kroner for en plade.

Grunden til at mørk chokolade fra producenter såsom AMMA og Valrhona koster væsentligt mere end traditionelle mainstream-mærker er, at AMMA og Valrhona enten selv producerer de kakaobønner, som de anvender til deres mørke chokolade, eller køber dem direkte fra mindre plantager, som specialiserer sig i dyrkning af kakaobønner af højeste kvalitet. Dette umuliggør opkøb af kakaobønner i store mængder, hvilket gør det umuligt for producenter såsom AMMA og Valrhona at opnå de samme stordriftsfordele, som de mere gængse producenter af chokolade drager fordel af. De køber typisk deres kakaobønner fra verdensmarkedet, hvor man typisk finder de kakaobønner, som kvalitetsmæssigt ikke lever op til de standarder, som high-end producenterne arbejder med. 

Typisk vil man også opleve, at en producent som Valrhona er villige til at betale ekstra for deres kakaobønner, for på den måde at sikre, at kakaobønnerne er produceret under forhold, som både tager hensyn til mennesker og miljø. 

Derfor skal du købe din mørke chokolade hos os

  • Vi har et mål om at have Danmarks største online udvalg af mørk chokolade, så du til hver en tid kan vælge en mørk chokolade, som du endnu har til gode at smage
  • Vores mørke chokolade er af højeste kvalitet
  • Når du har bestilt, så vil vi sørge for, at du hurtigst muligt modtager din mørke chokolade
Til toppen